Estetik diş hekimliği Giriş : Melsadent’te Gülüşler Nasıl Dönüşüyor

Estetik Diş Hekimliği

Estetik diş hekimliği Giriş : Melsadent’te Gülüşler Nasıl Dönüşüyor

Estetik diş hekimliği hastaların dişlerini, diş etlerini, ısırma hizasını, dolayısıyla genel anlamda gülümsemeleri güzelleştirmeyi hedefleyen diş hekimliği alanıdır. Kapsamı itibariyle ortodontik, periodontal veya endodontik gibi işlevsellik ile ilgili müdahaleler gerektirse de diş beyazlatma gibi tamamen estetik işlemleri de içerebilir. Son yıllarda sosyal medyanın etkisi ve diş hekimliği teknolojilerindeki hızlı gelişmelerle, Estetik diş hekimliği artan bir popülarite yakalamış durumda. Bu yazımızda Estetik diş hekimliği alanında en sık başvurulan tedavi yöntemlerini ele alacağız. Ayrıca İstanbul’da Tuzla diş hekimi denince ilk akla gelen klinik olan MelsaDent’in Estetik diş hekimliğine yaklaşımını ve hastalarına estetik gülüşlere ulaşmada neler vadettiğine yakından bakacağız.

Estetik Diş Hekimliğinde Hangi Tedaviler Uygulanır?

Kozmetik Diş hekimliği genel olarak daha estetik gülüşleri hedefler. Bu doğrultuda yukarıda da belirtildiği gibi hastanın kendi yüzüne en uygun ağız ve diş görüntüsüne ulaşana kadar gereken herhangi bir tedavi ve uygulamayı içerebilir. Bazen sadece diş beyazlatmak yeterli olabilirken, bazı hastalarda diş kaplaması, bonding, implant, kron kaplama gibi daha ileri yöntemler kullanılabilir.

Diş Beyazlatma

Diş beyazlatma ya da teeth whitening, dişlerdeki renk bozulmalarını gidermeye yönelik olarak, uzman diş hekimleri tarafından uygulanan estetik bir yöntemdir. Son yıllarda oldukça ilgi gören bu uygulama sayesinde, birçok hasta hayalindeki beyaz gülüşlere kavuşuyor. 

Diş beyazlatma uygulamalarında hedef dış renk değişiklikleri veya iç renk değişiklikleri olabilir. Dış renk değişiklikleri genellikle kahve, sigara, çay vb. kullanımlardan kaynaklanan yüzeysel problemlerdir. İç renk değişiklikleri ise diş içerisindeki dokulardaki tahribattan kaynaklanır. Bu tür durumlar genellikle bazı ilaçların kullanımı, ateşli hastalıklar veya yaşlanma gibi faktörlerle alakalıdır. 

Diş beyazlatma için tercih edilen birkaç yöntem vardır. Bunlar:

 

  • Ağartma (bleaching)
  • Beyazlatıcı jel aparatı
  • Beyazlatıcı macunlar
  • Beyazlatıcı bantlar

şeklinde sıralanabilir. Bunlardan ağartma ve jel aparatları bir uzman yardımıyla uygulanırken, beyazlatıcı macun ve bant gibi uygulamaları hastalar evlerinde de yapabilirler. Diş beyazlatma ihtiyacı olduğunu düşünen hastaların mutlaka bir diş hekimiyle görüşerek kendileri için en doğru yöntemi seçmesi büyük önem taşır.

Veneer

Yaprak diş kaplaması olarak da bilinen veneer kaplamalar kozmetik diş tedavilerinde sıklıkla başvurulan tedavi yöntemlerinden birisidir. Gülüş tasarımlarında kullanılan bu çok ince (0.3 mm- 0.5 mm) yapraklar, sararmış, lekeli, kırık veya çatlak dişleri pürüzsüz ve doğal bir beyazlığa ulaştırır.

İşlem öncesinde, diş hekimi hastanın genel diş muayenesini yapar. Ön dişlere mümkün olan en ideal şekil verilir ve diş yüzeyleri veneer kaplamaları yerleştirmeye uygun hale getirilir. Dişlerin ölçüsü alınır ve veneer kaplamalar hazırlanmaya başlanır. Birkaç gün içinde veneer kaplamalar hazırlanır ve diş yüzeylerine yapıştırılır. Normal şartlarda, bütün süreç 2 ya da 3 seansta tamamlanır.

Kron Kaplama

 

Melsa DentKron kaplamalar doğal diş üzerine giydirilen yapay dişlerdir. Malzeme olarak porselen, metal, metal destekli porselen veya son yılların gözdesi zirkonyum kullanılır. Kron kaplamalar, kırık, çatlak, deforme olmuş ya da dolgu ihtiyacı olan dişleri korumak ve onlara daha hoş bir görünüm vermek için başvurulan estetik ve fonksiyonel bir tedavi yöntemidir.

Tedavi öncesinde dişlere lokal anestezi uygulanır. Sonra kronla kaplanacak dişlerin ölçüleri alınır ve dişler küçültülür. Küçültülen dişlere geçici kaplamalar takılır ve istenilen materyaldeki kalıcı kronlar laboratuvar ortamında üretilmeye başlanır. Kalıcı kronlar hazır olduğunda yeni bir seans yapılır ve diş hekimi geçici kaplamalar yerine kalıcı kronları yerleştirir. Bazı durumlarda kronlarda son bir düzeltme gerekebilir. Eğer düzeltme gerekirse bazen bir randevu daha oluşturmak gerekebilir.

Özellikle zirkonyum kronlar sağlamlık ve antialerjik olmasının yanı sıra estetik açıdan harika bir tedavi yöntemidir. 

Bonding

kozmetik bonding işlemi kırık dişleri pratik bir şekilde onarmak için sıkça tercih edilen bir yöntemdir. Genel olarak sağlığı iyi, herhangi bir çürüme ya da renk değişikliği olmayan ama kırık olan bir dişe uygulanan bonding tedavisi ile hastalar hızlı bir şekilde kaybettikleri estetik gülüşe kavuşurlar. Ayrıca, yine estetik amaçla, diş aralarında fazla boşluk olan bazı hastalar da bu yöntemle daha estetik bir diş aralığına ulaşabilirler.

kozmetik bonding uygulamasında ilk olarak mevcut dişlerin renk tonuna en uygun reçine tercihi yapılır. Uygulama sırasında herhangi bir delme, kesme vb. işlem olmadığı için çoğu zaman bir anesteziye ihtiyaç duyulmaz. Daha sonra, diş yüzeyi pürüzlendirilerek üzerine yumuşatıcı bir sıvı sürülür. Bu sayede bonding için kullanılacak reçine doğal dişe daha iyi yapışır. Reçine uygulaması yapılıp şekil verilir. Yapıştırma işlemi tamamlanınca diş üzerine lazer veya parlak bir ışık uygulaması yapılarak bölgenin sertleşmesi sağlanır. En son aşamada ise sertleşen diş yüzeyi cilalanır ve işlem tamamlanır.

Diş İmplantı

İmplant tedavisi eksik dişleri tamamlamaya yönelik hem fonksiyonel hem de estetik amaçlarla başvurulabilen ileri düzey bir tedavi yöntemidir. Basit bir şekilde anlatmak gerekirse, implant tedavisinde çene kemiğine yapay diş kökleri yerleştirilir ve üzerlerine yine yapay dişler entegre edilir.

Geleneksel implant tedavisinden önce implant uygulanacak diş yuvalarında kalan çürük, kırık, işlevsiz dişler çekilir. Eğer herhangi bir ödem ya da başka bir olumsuzluk yoksa, lokal anestezi yapılır. Daha sonra diş eti delinerek ya da kesilerek çene kemiğine titanyum implant vidaları yerleştirilir. İmplantlar yerleştirildikten sonra kemik içinde kaynaması (osteointegrasyon) için beklemeye geçilir. Bu süre yaklaşık olarak 3 ay kadardır. Bu süreç bitince daha önceden yerleştirilmiş olan implantların başlarına protez dişler takılır.

Bununla birlikte, özellikle diş turizminde hastaların ülkemizde kalma süresi kısıtlı olduğu için 3-4 ay beklemek yerine daha pratik yöntemler de geliştirilmiştir. Örneğin, Bir Günde Implant tekniği ile diş çekiminden protez dişlerin takılmasına kadar her şey tek bir seansta yapılabilmektedir. Dikiş ve kesiklerin olmadığı bu yöntem hem hastalar için hem hekimleri için oldukça pratiktir. Ayrıca, kemik derinliğinin az olduğu hastalarda kısa implant uygulamaları, tam dişsiz hastalarda All on Four tekniği gibi pratik yöntemler de yine hastaların ve hekimlerin sıklıkla başvurdukları yöntemlerdir. 

MelsaDent’te Estetik Diş Hekimliği

MelsaDent Estetik diş hekimliği konusunda oldukça deneyimli ve başarılı bir diş kliniğidir. Melsadent’te estetik diş tedavilerine başlamadan önce hastanın yüz hatları, burun, çene, göz yapısı gibi fiziksel unsurlarının yanı sıra sosyal yaşamını da dikkate alan bir hizmet sunulur. Bu kapsamda hastaların özel zevkleri, yaşam tarzları, sosyo-ekonomik düzeyleri, meslekleri gibi sosyal faktörleri de dikkate alınarak kendilerine en uygun tedavi seçenekleri sunulur.

Melsadent’i tercih eden hastalar mümkün olan en kısa sürede, acısız bir şekilde sağlıklı ve güzel gülüşlere kavuşur. Gerek yurtiçinden gerekse yurtdışından gelen yüzlerce hasta alanında uzman hekimlerden, son teknoloji tedavileri uygun ücretlerle almanın konforunu yaşar. Melsadent ve kozmetiş diş hekimliği konusunda daha fazla bilgi almak için, siz de hemen şimdi online randevunuz oluşturabilirsiniz.

Follow us in Facebook.

 

Bu gönderiyi paylaş


WeCreativez WhatsApp Support
Temsilcimizden online destek ve randevu alabilirsiniz.
👋 Nasıl yardımcı olabilirim?